Connect with Furnish Burnish

Kensington Residence by Studio Seilern Architects

Share |

Meet the Kensington Residence, a marvelous example of how small space can be transformed into a spacious modern residence in a heart of a big, English city!
kensington-residence

Amazing Green London House

You probably already know that in the big cities, which history spans for thousands of years, finding a little extra space is a real problem. We are talking of course about London, the great city full of life and buildings. The Kensington private residence, which was was completed in 2011 by Studio Seilern Architects is an amazing example of working in the conditions that greatly restrict the architectural enthusiasm. The residence is only 270 square meters and is basically a collaboration between the two houses, which happen to be connected by the terrace.
kensington-residence
Moreover, the Kensington Residence is located on the royal borough conservation area, which also imposes certain restrictions. Notice the vertical structure of the residence, and certainly the most striking feature of this house, apart from the lush greenery of the terrace and garden is the spiral case that connects two buildings. The interior design is very modern, with few artistic touches, mainly the artworks on the walls and keeping the decorations to the minimum. Mostly white inside as on the outside, the house is complementing the lush green outdoors, a real luxury in London area! Meanwhile, the house actualy is composed of three storeys, which are united by the mentioned above spiral staircase, and both parts of the house offer an access to the rear garden. By the way, the three storey is only a facade that opens up from the street view of the residence, while the rear side has only two storeys. As mentioned by designer team from Studio Seilern Architects:
kensington-residence
Our challenge was to navigate between the conservation area requirements and the clients vision. At the core of the building, a steel spiral staircase visually connects all three levels. The leather stair covering and handrails are warm to the touch and absorb both sound and vibrations. Light falls dramatically around the stair from a skylight above. The 3 x 2 m skylight opens hydraulically to facilitate natural ventilation throughout”. Well, obviously they did a pretty good job!

Tags: , , ,
Category: Inspiration

No comments yet. You should be kind and add one!