Connect with Furnish Burnish

House G. Barn Makeover

Share |

Ancient construction that previously served as a barn has been turned into a cozy house. Typical Scandinavian style can be seen throughout all the interior – white walls and ceilings are combined with wooden furniture and stairs. The reconstruction project codenamed House G was undertaken by Dutch architectural studio Maxwan architects + urbanists. The house is located in Geldermalsen, Netherlands.

House G. Barn Reconstruction

The reconstruction project codenamed House G by Dutch architectural studio Maxwan architects + urbanists

The reconstruction project House G by Dutch architectural studio Maxwan architects + urbanists

According to the architects, the first impression from the house was not very pleasant. It seemed to be quite inconvenient to live there. Small windows prevented the penetration of light, so that the whole dwelling was immersed in gloom. In addition, it seemed that someone purposely placed all windows in all the wrong places to hide all the beauty of the local landscapes.

So Maxwan architects + urbanists started the redevelopment of the house. Overall height of the ceiling was divided between the two levels. They made ​​massive windows on the ground floor, and placed a glass connector between the roof and façade to illuminate the second floor.

A large kitchen-living room, an old dream of the customers has occupied the entire first floor, where they can chat with friends, organize a wine tasting for their clients or even the whole society event.

An important element was the home library – open repository of books that lined along the stairs and visually interconnected the floors. If the first level with numerous tables, chairs and a fireplace is designed for collective pastime, the second floor was designed for owners’ private apartment.

Tags: , ,
Category: Decorating

No comments yet. You should be kind and add one!